Leer uw hond begrijpen
 

Jonge honden cursus

De jonge hondentraining is bedoeld voor honden vanaf een leeftijd van 6 maanden tot ongeveer 1,5 jaar oud die geen puppycursus hebben gedaan of waarbij de gehoorzaamheid nog wat extra aandacht kan gebruiken.


In deze puberfase is het juist van belang dat de hond duidelijkheid en sturing krijgt van de baas, zodat de hond zich weet te gedragen in bepaalde situaties en niet uit onzekerheid gaat handelen (met alle gevolgen van dien).


Je leert op deze cursus de basisoefeningen (met een beetje afleiding), maar ook een stukje hondentaal en hoe met bepaalde gedragingen om te gaan. We leren de commando's spelenderwijs aan. Het versterkt de band en houd je hond scherp bij de training. Verder werken we met onze stem en houding.  
   

Ik ben een voorstander van trainen in kleine groepen van max. 4 personen. Zo kan ik meer persoonlijke aandacht en begeleiding geven en is er tóch de afleiding van andere honden.


De volgende onderdelen komen aan bod: 

Aandachtsoefening (meelopen met een lus in de lijn) 

Meld u hier aan!

Zit (met afleiding)
Af (met afleiding)
Blijf
Hier komen 

Volgen

Spelen en 'Los' commando


Maar ook aan zelfbeheersing (impulstraining) van de hond gaan we werken. Honden zijn van nature nogal impulsief en dat is niet altijd even prettig of veilig. Denk aan opspringen bij het passeren van voorbijgangers. In de keuken valt iets van het aanrecht en hij grijpt direct zijn kans. Je hond stuift zomaar op de verkeerde hond af. Of hij springt gelijk bij het openen van de portier de auto uit langs een drukke weg. Er zijn nog tal van situaties te bedenken waarbij het handig zou zijn dat je hond soms een beetje geduld heeft.  
   

Voerbaktraining komt ook aan bod en is erg belangrijk om langere tijd te doen bij je hond. Vaak eten pups uit een nest uit één voerbak en moeten ze soms letterlijk vechten voor hun eten. Alhoewel ze (wanneer nodig) worden bijgevoerd is de overlevingsdrang groot en kunnen ze dit gedrag verder ontwikkelen bij u thuis wat voerbaknijd tot gevolg kan hebben en tot gevaarlijke situaties kan leiden.


Ook is het goed om de aandacht te vestigen op het betasten van de hond, zodat dit later geen problemen geeft bij het borstelen, nagels knippen, teken verwijderen, een check bij de dierenarts etc.. Dus ook vreemden moeten de hond kunnen benaderen.


6 lessen voor €99,-