Leer uw hond begrijpen
 

Welkom!


Ik ben Nienke Oldengarm, 30 jaar oud en woon samen met mijn man en onze hond Figo (Beauceron) alweer een paar jaar in Winterswijk. 


Toen ik 14 jaar oud was kregen we eindelijk na lang zeuren een klein hondje in huis. Niet te vergelijken met een herder (wat ik eigenlijk graag wilde vanwege hun werkdrift), maar een Boomertje hoorde ook te luisteren. Ik ging ermee naar een hondenschool in de buurt (wat tevens een asiel en pension is voor honden en katten) en heb met Bowy de puppy- vervolg A- vervolg B- en recreantencursus gedaan. Het hield niet op. Echt contact hebben met je hond en samenwerken vond ik geweldig! Via de hondenschool kwam ik ook terecht bij hun opvang. Daar heb ik bijna 10 jaar gewerkt, asielhonden getraind en bij hondentrainingen geassisteerd. Daarnaast heb ik nog 2 maanden in een wolvenopvangcentrum gewerkt en veel geleerd door alleen al wolvengedrag te observeren. Bijzonder om te zien hoeveel overeenkomsten honden en wolven nog met elkaar hebben. Ook mijn eigen hond houdt mij alweer 3 jaar actief in het bijleren/bijsturen van hondengedrag.


Na die praktijkervaringen te hebben opgedaan, maar ook de studie diermanagement met veel verschillende stages en de opleiding tot gedragsdeskundige afgerond te hebben bij Mens & Hond Consultancy met o.a. de modules gedragsleer, methodiek, didactiek en agogiek, sta ik voor jou klaar. Want, met wederzijds respect en vertrouwen in elkaar, heb je een ware vriend voor het leven!